Interior of a UVM research lab

Schedule: Under Construction
Project Manager: Kate Coffey
Architect: Black River Design & Payette
Contractor: PC Construction

 

The University of Vermont’s Larner College of Medicine’s objective for the addition to the Health Science Research Facility (HSRF) is to construct approximately 62,250 gross square feet in four stories with a mechanical penthouse to align with the floor levels at HSRF.  The building’s program consists of flexible research lab space, with associated lab support, write-up and office spaces, and core spaces for circulation, conference rooms, and kitchenettes.  The new labs will function collaboratively across disciplines by allowing multiple research groups to work together in combined spaces with shared resources.  The new addition will be accessed through HSRF and through an accessible entry at the south.  Its appearance is to match the style and materials of HSRF and provide state-of-the-art mechanicals for all spaces. 

This building is being designed to meet a minimum of LEED Silver Certification through the USGBC’s LEED v4 and v4.1 rating systems.