Exterior scaffolding on Billings renovation

Billings Library Renovation - Completed Project

Schedule: Completed
Project Manager: Ken Bean
Project Architect: Schwartz Silver Architects
General Contractor: ReArch Company

 

The renovation of this facility included a phased approach for the historic structure and the upper level of the 1984 addition.  The scope of work for the third floor enhanced the interior surfaces and lighting and developed a climate controlled area for the public spaces of the North Lounge and Main Lobby, Apse, and the Marsh Room. The upper level 1984 addition, encompasses the dining facility known as the Cook Commons, and includes a complete reconfiguration of the space to accommodate compact shelving and support offices.  The infrastructure modifications required to serve the Library included a new chilled water line from the campus central chilled water plant to serve the air conditioning needs.  New heating and ventilation equipment were also installed. The relocation of the Special Collections from Howe Library occurred over the summer of 2018.