Central Campus Residence Hall

STEM

Exterior Rendering


Schedule: Completion Scheduled for August 2017
Project Manager: Greg Leech
Architect: WTW Architects / Scott + Partners Architecture
Contractor: Engelberth Construction Incorporated

A new residence hall for 695 first-year students will be located in the center of the academic campus adjacent to classroom buildings and academic facilities, including the Bailey/Howe Library and the STEM complex. Opening August 2017, the new residence hall will feature popular amenities and a convenient location. The residence hall will be a traditional style design, including a 450-seat dining facility with food systems learning center, a bridge/connector to Bailey/Howe Library, seminar rooms to create a living/learning environment, a fitness center and a location on the Green Mountain Walkway, which traverses campus.

In accordance with the University of Vermont's "Environmental Design in New and Renovated Buildings" policy, the Central Campus Residence Hall project is being designed, at minimum, to meet LEED Silver Level criteria.