University of Vermont

UVM Architectural and Engineering Services

Renovation to the Billings Library

Billings Library

The Billings Library

Images:

 

Schedule: Completion scheduled for Spring 2018
Project Manager: Ken Bean
Project Architect: Schwartz Silver Architects
General Contractor: ReArch Company

The renovation of this facility will include a phased approach for the historic structure and the upper level of the 1984 addition.  The scope of work for the third floor will enhance the interior surfaces and lighting and develop a climate controlled area for the public spaces of the North Lounge and Main Lobby, Apse, and the Marsh Room. The upper level 1984 addition, which encompasses the dining facility known as the Cook Commons, will include a complete reconfiguration of the space to accommodate compact shelving and support offices.  The infrastructure modifications required to serve the Library will include a new chilled water line from the campus central chilled water plant to serve the air conditioning needs.  New heating and ventilation equipment will also be installed. The relocation of the Special Collections from Bailey Howe will occur over the summer of 2018.

Last modified August 16 2017 03:21 PM

Contact UVM © 2017 The University of Vermont - Burlington, VT 05405 - (802) 656-3131